Jan Peter van Doorn werd geboren in 1950 in Amsterdam. Hij studeerde bedrijfskunde (MBA). Het grootste deel van zijn werkzame leven bracht hij in de reclame door. Als strateeg werkt hij bij Prad (later Publicis) en JWT. Tien jaar lang had hij zijn eigen bureau: Benjamens van Doorn Euro RSCG. Hij werkte o.a. voor Heineken, Douwe Egberts, Nuon, ABN, Achmea, Unilever, Delta Lloyd, Ministerie van Landbouw, Ministerie van Verkeer en Waterstaat. In de jaren tachtig maakte hij een uitstapje naar CMG (Computer Management Group), waar hij marketing en brandmanagement introduceerde.

Hij was voorzitter van het Merkgenootschap en van het Platform Commerciële Communicatie (een samenwerkingsverband tussen BVA, DMSA, VEA, NIMA). Hij kreeg de Walter Schaperprijs voor zijn bijdrage aan het reclamevak.

De laatste jaren (tien) wordt hij getriggerd door het thema ‘identiteit’. En vooral ook zijn eigen identiteit en de ontwikkeling daarvan. Hij schreef daar twee boekjes over: ‘Ontploeteren, zie het, snap het, doe het’ en ‘De ontdekking van je ding’.

De jarenlange ervaring op het gebied van imago, beeldvorming en perceptiemanagement en zijn zoektocht naar identiteit was de bron voor zijn fascinatie voor de identiteitsvraagstukken waar ondernemingen en instellingen mee te kampen hebben. En van de mensen die daarbinnen werken. Hij denkt daar wel wat over te melden te hebben.

Jan Peter van Doorn:
janpeter@janpetervandoorn.nl
06 55 81 30 81